Sisätaudit

Sisätauteja ovat mm. ruoansulatuskanavan vaivat, virtsatiesairaudet, sydän- ja verisuonisairaudet, hengitystiesairaudet, hormonaaliset ongelmat ja erilaiset kasvainperäiset ongelmat.

Tutkiminen aloitetaan oireiden ja esitietojen selvityksellä sekä tutustutaan aikaisempaan hoitohistoriaan, varsinkin mikäli samaa vaivaa on hoidettu aiemmin muualla. Perustutkimuksiin kuuluu useimmiten veri- ja virtsanäytteet, mutta tarvittaessa suoritetaan myös röntgenkuvauksia ja/tai ultraäänitutkimuksia tapauksesta riippuen. Sydänpotilailla tutkimuksiin kuuluu aina myös verenpaineen mittaukset, rintaontelon röntgen sekä sydänultraäänitutkimus.

Tutkimus on vaiheittaista ja siihen saattaa kulua kohtalaisen paljonkin aikaa, kun edetään järjestelmällisesti ja tehdään myös pois sulkevia tutkimuksia. Toisinaan saattaa tulla myös tarvetta konsultoida erityisalojen erikoiseläinlääkäreitä tutkimuksiin liittyen. On kuitenkin tärkeää, että tutkimukset tehdään huolellisesti riittävällä tutkimuskapasiteetilla, jotta päästään diagnoosiin ja hoitotoimenpiteet voidaan aloittaa.

Siirry palvelut sivulle.